top of page

Hvem er ham der Harry Krishna😃?

Krishna er en betydningsfuld guddom i hinduismen, og han er en af de mest elskede og tilbedte guder i den hinduistiske tradition. Han betragtes som den ottende inkarnation af Hare Vishnu, som er en af de tre hovedguder i hinduismen.


Krishna er kendt for sin alsidighed og symboliserer mange aspekter af guddommelig kærlighed, visdom, guddommelig leg og hengivenhed. Han er ofte afbildet som en ung hyrde, der spiller sin fløjte og omgivet af hyrdepiger, kendt som gopier. En af hans mest kendte livshistorier er beskrevet i det hinduistiske episke værk, Bhagavad Gita, hvor han fungerer som vejleder og rådgiver for prins Arjuna i en tid med konflikt og krise.

Hare Krishna - Prana Lotus

Krishnas lære og livshistorier har haft en dyb indflydelse på hinduistisk spiritualitet og filosofi, og hans tilhængere dyrker ham med stor hengivenhed. Krishna-kulten er også blevet udbredt uden for Indien og har en global tilstedeværelse gennem Hare Krishna-bevægelsen og andre lignende grupper.


"Hare Krishna" er stadig en del af den religiøse og åndelige bevægelse, der har sine rødder i hinduismen. De fulde mantra, som tilhængerne reciterer, er "Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare." Denne mantra gentages som en form for bøn og meditation.


Hare Krishna-bevægelsen blev grundlagt af A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada i midten af 1960'erne i New York City. Målet med bevægelsen er at fremme Krishna-bevidsthed og dyrkelse af Hare Krishna som den højeste guddom. Tilhængerne tror, at ved at gentage Hare Krishna-mantraet og deltage i andre fromme aktiviteter kan man opnå åndelig oplysning og komme tættere på Gud.


Hare Krishna-bevægelsen er kendt for sine genkendelige safrangule klæder, armbånd og for at synge Hare Krishna-mantraet offentligt, især i byområder. Bevægelsen er også involveret i velgørenhedsarbejde og har samfund over hele verden, hvor medlemmer lever i et fællesskab dedikeret til åndelige praksisser og tjeneste.


Det er vigtigt at bemærke, at selvom Hare Krishna-bevægelsen har mange troende og tilhængere, har den også været genstand for kontroverser og kritik gennem årene.

Hare Krishna

82 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page