top of page

Hvem var ham Ram Dass..?

Ram Dass, hvis fødenavn var Richard Alpert, var en åndelig lærer og forfatter, som havde en dyb indflydelse på det åndelige landskab i det 20. århundrede. Hans rejse mod åndelig opvågnen begyndte i 1960'erne, hvor han var en fremtrædende psykolog og forsker på Harvard, der studerede virkningerne af psykedeliske stoffer på menneskehjernen.


Gennem sine eksperimenter med psykedeliske stoffer som LSD begyndte Ram Dass at sætte spørgsmålstegn ved den konventionelle forståelse af virkeligheden og sin plads i verden. Hans oplevelser førte ham til at søge åndelige lærere, herunder den berømte indiske guru Neem

Karoli Baba også kendt af sine tilhængere som 'Maharaj-ji' som han mødte under en rejse til Indien i 1967.


Under Neem Karoli Babas vejledning gennemgik Ram Dass en dyb åndelig transformation. Han gav op på sin tidligere identitet og livsstil og helligede sig vejen mod åndelig opvågnen. Han rejste meget og delte sine undervisninger og indsigter med andre og skrev flere bøger om åndelighed, herunder "Be Here Now", som blev en klassiker inden for genren.


Ram Dass' undervisninger understregede vigtigheden af indre fred og accept samt samhørigheden mellem alle væsener. Han troede, at åndelig vækst er en livslang proces, og at nøglen til at opnå det ligger i at dyrke en dybere bevidsthed om vores egen bevidsthed.


Trods mange udfordringer i sit eget liv, herunder et slagtilfælde, der efterlod ham delvist lammet, forblev Ram Dass dedikeret til sin åndelige praksis og fortsatte med at inspirere utallig


e andre med sine undervisninger. Han døde i 2019, men hans arv lever videre gennem hans skrifter og de mange mennesker, hvis liv han berørte.


Ram Dass' historie er et vidnesbyrd om kraften i åndelig transformation og potentialet for vækst og forandring, der ligger inden for os alle. Gennem sine undervisninger viste han


os, at sand fred og opfyldelse kun kan findes ved at se indad og dyrke en dybere forbindelse til vores egen indre selv og verden omkring os.


I Prana Lotus praktiserer vi, ærer og gør vores bedste for at leve ud fra Ras Dass visdom og pricipper i stor respekt til lærermesteren. Ære være dit minde.


173 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page